Over Boval

De roots van de firma Boval gaan terug tot in 1926, toen ene Louis Boval de zaak oprichtte te Wervik. Hij hield zich voornamelijk bezig met de verkoop van radio's, en van wat toen "installatiemateriaal" kon genoemd worden... In 1959 zette de heer Luc Boval de zaak van zijn vader verder, maar richtte zich vooral op kleine huishoudtoestellen en installatiebenodigdheden voor de bouw van woningen.

Eind 1992 nam een jonge ondernemer: de heer Danny Catteau (huidige beheerder) een slapende electrogroothandel in het centrum van Wervik over. In enkele jaren tijd maakte hij er een bloeiende electrotechnische groothandel van. De verhuis naar een nieuwbouw in de industriezone te Komen versterkte de groei. De dagelijkse inzet en technische kennis van zijn medewerkers zorgde ervoor dat BOVAL ebw een gevestigde waarde werd in de streek, en nog steeds is. 

In 2005 werd de verlichtingszaak Verdiluce overgenomen. Sinds 2009 is Verdiluce opgenomen binnen de groothandel Boval.  Hebt u verlichtingsvragen of verlichtingsprojecten, aarzel niet om ons te contacteren.

Een sterk team van bijna 20 medewerkers en meer dan 4000 m² aan ruimte: magazijn & burelen zorgt ervoor dat we een kleine, maar sterke KMO zijn. Tot op vandaag bezitten we nog steeds een familiale geest! Dankzij onze technische informatie en logistieke steun kan je altijd bij ons terecht!